17 September 2020

Correctbook® – Endless writing for everyone

Wat is en wat doet Correctbook? 

Correctbook is een prijswinnende onderneming die de strijd tegen analfabetisme aangaat. Wereldwijd zijn er zo’n 800 miljoen mensen boven de 15 jaar die niet kunnen lezen en schrijven. Daarnaast gaan er dagelijks ruim 250 miljoen kinderen naar school die niet beschikken over pen en papier.Correctbook zet zich in voor deze kinderen door uitwisbare schrijfmaterialen te produceren. Correctbook is een uitwisbaar notitieboek dat zowel hier als in ontwikkelingslanden oneindig mee gaat.  

Correctbook beschikt sinds 2019 over een eigen productielijn in Rwanda. Alle Afrikaanse boeken worden hier eerlijk en lokaal geproduceerd. Met ieder Correctbook dat verkocht wordt, voorziet Correctbook één kind uit een ontwikkelingsland drie maanden lang van dit uitwisbare schrijfmateriaal. Als bedrijf kun je ervoor kiezen om de Correctbooks te laten personaliseren met je logo of tekst.  

De kinderen krijgen een Correctbook set die bestaat uit een pen, een wisdoekje, extra inkt in inktpotjes en een kluisje zodat zij alle spullen kunnen bewaren in de klas. Elk jaar worden de boekjes en ander schrijfmateriaal die kapot zijn gegaan vervangen door Correctbook. Zo kunnen de kinderen blijven schrijven. Het schrijven in een Correctbook voelt hetzelfde als op gewoon papier. De aantekeningen drogen binnen een paar seconden en zullen daarna niet meer vlekken. 

Ook levert Correctbook voldoende inktpotten, zodat de kinderen het volgende jaar kunnen blijven schrijven. Daarnaast krijgen de leraren training hoe ze moeten omgaan met de producten en worden de deelnemende scholen gemonitord om te kijken of het product goed gebruikt wordt.  

Het doel van Correctbook is om een miljoen kinderen van het uitwisbare schrijfmateriaal te voorzien voor 2023. Ook wil Correctbook dat alle kinderen die een Correctbook krijgen, hier minimaal vier jaar mee kunnen blijven schrijven. Correctbook wil een statement maken in de wereld. Analfabetisme krijgt te weinig aandacht en dat moet veranderen. Samen kunnen we schrijven toegankelijk maken voor iedereen op de wereld!